top of page

Vijfgeneraties de specialist in paling

paling

Kwaliteit door de jaren heen.

Ons familiebedrijf is reeds vijf generaties lang gespecialiseerd in het verhandelen van paling.

Naast de paling die in de natuur gevangen werd bieden wij uiteraard ook paling uit aquacultuur aan. 

Alle palingproducten die wij verhandelen werden met de grootste zorg geselecteerd en op ambachtelijke wijze verwerkt.

U koopt als klant rechtstreeks bij de bron. Bijgevolg kunnen wij een ongeziene versheid aan een zeer scherpe prijs garanderen.

Naast onze gespecialiseerde Horeca service, leveren wij ook zowel aan groot- en kleinhandelaren als aan particulieren, deze laatsten kunnen eventueel bestellen via de webshop.

Ecologisch Paling kweken

Borremans gaat zelf paling kweken op een ecologisch verantwoorde manier.

Hiervoor zullen we gebruik maken van een RAS systeem.

In het moderne RAS (recirculatiesysteem) wordt het water een aantal keren per uur rondgepompt waarbij het tijdens mechanische en biologische zuiveringsstappen word gezuiverd en opgewaardeerd.

Het water wordt opnieuw naar de palingbakken gepompt en dus hergebruikt. Hierdoor is het waterverbruik miniem. De installatie zal aangedreven worden met energie die opgewekt wordt door onze zonne-energie installatie.

Ook de warmte ontwikkeling wordt hergebruikt. Dit, in combinatie met een geïsoleerd gebouw en warmtewisselaars in de water- en luchtstromen, maakt het mogelijk om gedurende het gehele jaar op energie efficiënte wijze een optimale kweektemperatuur te handhaven wat zorgt voor optimale groei met een zo min mogelijke ecologische voet afdruk. 

Dimensioneringsplan Borremans

Capaciteit van 20.000kg  levende paling

Aankoop van paling over de hele wereld

Ons bedrijf is al bijna een eeuw gespecialiseerd in het aankopen van wildvangst (natuur) paling. Deze zoektocht bracht ons in alle uithoeken van de wereld. Er wordt paling ingekocht in heel Europa en Scandinavië. Deze paling wordt per speciaal transport in leefbakken gevuld met water getransporteerd naar ons bedrijf. Na deze reis worden ze gestockeerd in ons hypermodern RAS systeem. Er wordt zelfs paling aangekocht in de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland. Deze paling wordt verstuurd per luchtvracht in speciaal ontwikkelde dozen.

bottom of page